Bollinger – om James Bonds yndlingschampagneproducent
Af Peter - 14 Oct 2021
Bollinger er en sand legende fra Champagne. Siden 1829 har de produceret noget af det absolut bedste champagne i verden. Brandet er i dag anerkendt som et af de største navne indenfor luksus og kvalitet. Champagne fra Bollinger er særligt kendt for, at det gør brug af Pinot Noir-druen. Dette gør den kraftigere end champagne fra andre huse. Den kraftige smag er eksempelvis verdens mest elskede hemmelige agent, James Bond, stor fan af. Når han ikke drikker sin Martini – shaken, not sturred, selvfølgelig – bestiller 007 nemlig altid et lækkert glas, perfekt afkølet Bollinger champagne. Bollinger er således blandt de allerdygtigste til at lave lækker champagne, hvorfor de altid er et godt valg, hvis man vil drikke et fantastisk glas eller dele en flaske med familie og venner.
Vingården hos Bollinger
Bollinger har en helt exceptionel vingård. De har således 179 hektar, som er beplantet med 85% Grand Cru og Premier Cru vine, spredt over syv vinmarker. Bollinger er et af de eneste, meget få champagnehuse, der selv dyrker størstedelen af druerne, som de laver champagne af. Husets vine spiller en vigtig rolle for Champagne-regionens geografi. De karakteristiske, lige rækker, som er plantet tættere end andre steder i verden, skaber en genkendelig æstetik i regionens landskaber. For at bevare den harmoniske æstetik i landskabet forbedrer huset altid sine vinmarker. Det gør de eksempelvis ved at erstatte metalpæle med pænere, mere naturlige træpæle. De planter også blomster og sætter skønne grænsemarkører op. Huset støtter også op om bæredygtighed. De implementerer således bæredygtige initiativer, som kan være med til at skåne miljøet. De bruger eksempelvis biologisk bekæmpning af insekter, de reducerer deres brug af herbicider, og de genbruger rester fra produktionen. De planter hække og frugtplanter, hvilket hjælper biodiversiteten på rette vej. De har også fire hektar, som er helt økologiske. Huset er det første, der har fået en “High Environmental Value”-certifikation, hvilket markerer deres stærke ønske om at beskytte vingården.
Kort om vinproduktion hos Bollinger
I kældrene under Bollinger finder man ud af, hvor vigtig tid er for huset. Champagnen hviler længe, inden den tages i brug. I denne lange hviletid udvikles de ekstraordinært delikate aromaer og boblernes tekstur. Huset har altid stræbt efter at bevare den naturlige balance i sin champagne, hvorfor de kun tilføjer meget lidt sukker. De går aldrig på kompromis med sit valg om at lade flasker hvile i tre måneder efter “disgorging”-processen, hvilket giver vinen alt den tid, den har brug for, til at stabilisere sig.